Ziarul Capital

Acceseaza Website Adauga Favorite Contact

Saptamanal economic si financiar ce apare in toata tara, in fiecare luni.
Tirajul ziarului Capital este de 11.169 exemplare pe editie. Se prezinta sub forma de tabloid, avand dimensiunile tiparului de 27.00 cm x 40.00 cm.
Capital este o revista financiara din România care apare saptamanal, detinuta initial de trustul media Ringier. Numarul inaugural, format din 24 de pagini, a aparut in data de 4 decembrie 1992. Din echipa initiala faceau parte George Straton (director general), Valentin Negoita (redactor sef), Constantin Rudnitchi, Petre Barbu, Andreea Rosca, Ionut Popescu, Viorica Ana Chisu, George Vulcanescu si Mircea Caster.

În perioada iulie – septembrie 2007, revista avea vanzari de 34.485 de exemplare pe editie, fiind cea mai bine vanduta publicatie saptamanala de business.

In aceeasi perioada, revistele concurente Saptamana Financiara si Business Magazin aveau vanzari de 27.937, si respectiv 11.620 de copii pe apariție.

Datorită situatiei economice din tara, care a afectat si trustul de presă, din ratiuni de reducere a costurilor, incepand din mai 2009, saptamanalul Capital a aparut intr-un format mai mic, schimbandu-si, totodata, si ziua de aparitie – lunea in loc de joia, pentru ca publicatia sa apara sambata la Bucuresti si lunea in intreaga tara, in loc de miercurea la Bucuresti si joia in tara, ca pana atunci.

In acest fel, noua zi de aparitie a revistei Capital a devenit aceeasi ca ai a concurentului sau direct, Saptamana Financiara care, in intervalul ianuarie 2008 – ianuarie 2009, reusise sa depaseasca audienta publicatiei editate de Ringier.

Un comunicat de presa al trustului Ringier, din 11 februarie 2010, anunta ca Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie Editura Evenimentul si Capital, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.

Claudiu Serban, care a detinut pana la data tranzactiei functia de Director General Adjunct, a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”.

Puteti publica anunturi in ziarul Capital cu un click pe: Anunturi Capital


No Feedback Received