Ziarul Jurnalul National

Acceseaza Website Adauga Favorite Contact

Cotidian de informatie generala, ce apare in toata tara, de luni pana vineri. Tirajul ziarului Jurnalul National este de 40.075 exemplare pe editie.
Se prezinta sub forma de tabloid, avand dimensiunile tiparului de 28.50 cm x 44.50 cm.
Jurnalul National este un ziar din Romania cu sediul in Bucuresti. Ziarul a lansat mai multe colecții de carti: „Biblioteca pentru Toti”, „Cele mai frumoase povesti”, „Jamie Oliver”, „Britannica”, „Carte de Buzunar”, „Povestile bucatariei romanesti” si „Basmele romanilor”.
Ziarul a fost fondat în 7 iulie 1993. In luna iunie 1995 a fost fondata Compania Jurnalul care face parte din grupul media al holdingului Intact. Jurnalul National este principala publicatie a grupului.
In 9 noiembrie 1998, ziarul a început sa apara in format tabloid, fiind structurat pe pagini fixe: Politic, Actualitate, Eveniment, Interviu, Monden, Sport, Extern, Adevaruri Scandaloase.
Lansarea Jurnalului National – Editia de Chișinău s-a realizat în 6 martie 2000 printr-un eveniment-spectacol in aer liber, organizat in Piata Adunarii Nationale din Chisinau.
La spectacol au participat peste 80.000 de persoane din intreaga Republica Moldova, evenimentul fiind considerat de autoritatile locale drept „cel mai important de la Declaratia Independentei”.
In 7 mai 2001, cotidianul Jurnalul Național si-a modificat din nou formatul si grafica, acestea fiind apropiate de cele ale cotidianului britanic The Guardian. Odata cu schimbarea formatului din 2001, Jurnalul National a lansat concursul „Redactor-sef pentru o zi”, concurs dotat cu un premiu in valoare de 1.000 de dolari si care a fost mediatizat intens pe canalele media (Antena 1, Tele 7 ABC, Prima TV, Radio Romania Actualitati, Radio 21, Radio Total, Europa FM, Radio Romantic).

Redactorul sef al unei publicatii, redactorii sefi-adjuncti si sefii de departamente au obligatia de a adapta continutul articolelor care sunt publicate in functie de cererea cititorilor. Astfel, Jurnalul Național a realizat la inceputul lui 1999 un sondaj printre cititorii sai, in urma caruia s-a decis marirea spatiului alocat articolelor referitoare la crime, violuri, accidente si incendii. Pentru cresterea numarului de cititori, precum si pentru atragerea persoanelor cu specializari dintr-o serie de domenii, Jurnalul Național a editat din 1999 pana la schimbarea formatului, pagini speciale cu frecventa saptamanala:

luni: „Piata de capital” – cuprinzand informatii financiar-bancare;
miercuri: „Tehnologia Informatiei” – noutati din lumea informaticii;
joi: „Asigurari” – noutati din domeniul asigurarilor;
sambata: „Magazin Auto” si „Sanatate”.
După schimbarea formatului s-au păstrat doar paginile speciale cu informatii financiar-bancare (joi) si tehnologia informatiei (miercuri).
20-24 pagini, format 265/320 mm, color

Suplimente periodice
Sectiuni: Observator, Eveniment, Ancheta, Reportaj, Analiza, Politic, Special, Economic-Business, Externe, Viata sanatoasa, Calendar, Vremea, Cultura / Mass-media, Televiziune (programul tv), Teste – Jocuri.
Contine editoriale semnate de personalitati din diverse domenii:
presa: Dan Constantin, Radu Tudor, Mircea Badea, Sabina Iosub, Alessandra Stoicescu;
economic: Florin Citu, Adrian Vasilescu, Ilie Serbanescu, Daniel Daianu, Ionut Balan, Mihai Tanasescu, Gabriela Vranceanu-Firea, Lucian Mandruta;
politic: Laszlo Borbely, Adrian Nastase, Ion Mihai Pacepa, Lucian Bolcas, Mona Musca, Lavinia Șandru.
Publicul tinta este situat in categoria de varsta 20-40 ani, in randurile persoanelor cu venituri si studii peste medie.

sursa: ro.wikipedia.org

Puteti publica anunturi in ziarul Jurnalul National cu un click pe: Anunturi Jurnalul National


No Feedback Received